Vissefjärda ligger i et naturskønt område, i den sydligste del af Kalmar Län. Det ligger i det gamle grænseland mellem Sverige og Danmark - det sande Dacke distrikt. Således går Vissefjärdas historie langt tilbage i tiden. Nils Dacke var leder af bondeopstanden der kæmpede mod Kong Gustav Vasa i det 16. århundrede. Kongen blev ikke væltet, men det betegnes som den mest omfattende og alvorlige borgerkrig i Sveriges historie. Ved kirken er der rejst en sten, som symbol på Dacke fejden, der blev udkæmpet i området.

 

 

På vejen ind til Vissefjärda bliver man mødt af en smuk kirke, kirkestalde og en kirkeklokke fra 1774, der alle ligger ud til Kyrksjön. Kirkestaldende er fra 1855 og husede op mod 200 heste frem til 1930'erne. I dag fungerer staldende som lokal historisk museum, og som friluftscene for det årlige Vissefjärda sommerspil. Staldende har officielt åbent fra 29 juni - 7 august.

 

 

Byen er omgivet af mange søer, hvor der er mulighed både for at fiske, sejle og bade. I det meget kuperede terræn omkring byen, kan man finde forskellige historiske steder, som fx. Antamåla rör. Et unikt sted, med ophobning af meget store kampesten. Ophobningen har en længde på ca. 150 m og er ca. 50 m bred, med en højde på 11 m det højeste sted.

 

 

 

 

Det er et levn fra istiden, men det særlige er, at der er så mange store og afrundede kampesten samlet.

 

 

Et sagn går dog på, at det var en magisk troldemor, der havde sit forklæde fuld af sten, som hun ville smide ved kirken. Men da hun hørte kirkeklokkerneringe, tabte hun alle stenene. Derved blev antamåla rör til. Troldemoderen kan ses stå langs Storgatan i Vissefjärda, på bakken til venstre for plejehjemmet.

 

  

 

Området i og omkring Vissefjärda byder således på mange forskellige naturoplevelser. Det er ofte bare at følge skiltene ved vejene.

 

 

 

 

 

Top

 

 

 

 

Villatorp

       - hus i Sverige udlejes